Square Dance
 

 

  

Hvad er Traditionel Square Dance?

 

Traditionel Square Dance er amerikansk folkedans. Det er altså en form for folkedans, blot er det danse, som går hurtigere end den folkedans, vi kender herhjemme.

Der danses i forskellige opstillinger – såsom Squares, Contralines, Kredsdanse (mixere), Triplet og Mescolanza.

Når der danses squaredance, er det en ”danseleder” kaldet caller, der lægger figurerne (calls) ind over musikken, hvorfor danserne blot skal lytte til deres caller og derfra danse squaredancen.

Calleren har lov at drille lidt og lave om på dansene, så det er træning både for benene og hovedet.

Traditionel Square Dance er rigtig mange år gammel og findes i flere varianter, alt efter hvorfra man vælger sine danse. I Amerika er der således både New England dance og Southern danse og andre, alt efter hvor i landet man befinder sig, og disse varianter er bragt her til landet, hvor vi dansere kan få glæde af det – desuden er der dansere herhjemme, der selv skriver danse.

Danske callere går på kurser for at dygtiggøre sig, og for at bringe nyt materiale og erfaringer fra andre callere med hjem til deres egen forening.

Man danser i almindelig påklædning, og til opvisninger er det op til det enkelte hold, hvor meget de vil gøre ud af det. Nogle har opvisningsdragter, men det er ikke et krav.

            Hvad er Modern Square Dance ?                                                     

Motion og hjernegymnastik

Modern Squaredance giver god motion, og danserne løser samtidig opgaver, som giver sund hjernegymnastik og godt humør. Og ikke mindst oplever danserne et utrolig godt socialt samvær, der tiltrækker mange, som ikke bryder sig om sport eller konkurrence.

 

Med Modern Squaredance kan du på en sjov måde holde dig i form, og samtidig hygge dig med andre mennesker.

Modern Squaredance er en danseform, hvor fastsatte figurer er tilsat musik, og calleren er den person, der har sammensat figurerne. Danserne lærer, hvordan figurerne skal være, og Calleren bestemmer rækkefølgen, så kun Calleren kender dansen på forhånd.

Det lyder simpelt, men det er et koncept, der skaber mange gode grin.

Hvis du kunne tænke dig at prøve Modern Squaredance så mød op. Det er ikke nødvendigt at have en partner eller venner med – alle er velkomne.

 

 

 

 

                                                                                 

 

  
  

Startside | Om Klubben | Om Round Dance | Aktivitetskalender | Fotogalleri | Feedback | Bestyrelse | Aktuelt

Dette Websted blev sidst opdateret 02. september 2018